HTML

Cogito ergo sum!

Mindenféléről

Friss topikok

  • vajdasagi: @Jankove: Az internet a jövőnk, akár jobb lesz az, akár rosszabb az internet által. Nem lehet megá... (2014.11.03. 13:32) Miért verte ki a biztosítékot a netadó?
  • Fruzsi30: 화이팅 HWAITING! Saját magadért is... Első sorban magadért és a többi úgyis jön! :D Saranghae... (2013.12.02. 19:15) Közel a padló
  • mcse.hu: Már késő van, Bogika nem mehet le a játszótérre :) (2013.11.20. 13:49) Én...

Címkék

2014.10.30. 11:18 minari

Miért verte ki a biztosítékot a netadó?

Sokan elemezték már, hogy miért verte ki a biztosítékot ennyi embernél a netadó, holott eddig mindent hangos szó nélkül lenyeltünk, pontosabban lenyomtak a torkunkon. Sokan még megideologizálták maguknak, hogy azokra a sarcokra szükség van. Persze sok olyan is volt, aki ment a többiek után és csak mások szavait szajkózták, mert önálló gondolatuk nem támadt azzal kapcsolatban, hogy miért is jó nekik az, amin keresztülmennek. 

A netadó ilyen szempontból más. Más, mert enni, tisztálkodni, gyógyszert szedni muszáj, a net azonban egy saját választás eredménye, hogy akarom-e használni, vagy nem. És hogy mi a jó ebben? Mi a jó az internetben? 

Én 37 éves vagyok, informatikai területen dolgozom, és talán az első olyan generációhoz tartozom, akik már tanultak számítástechnikát általános iskolában. Mi még nem ebbe születtünk bele, de lépést tartottunk, tartunk. Mondhatni, hogy az informatika igenis meghatározó volt már az életemben. Ahogy idősödöm, egyre tágul a világ. A rendszeres utazgatást nem engedhetem meg magamnak, ugyanakkor az internet segítségével mégis szinte bárhova eljuthatok. Ezzel pedig mások is így vannak. 

Behálózza, átszövi az életünket az informatika, az internet. Ez mindenre hatással van! Aki ezt még mindig nem érti meg, annak majd adok még egy kis információt, ez pedig már inkább pszichológia és nem gazdaság.

Miért nyeltünk le ennél sokkal nagyobb dolgokat szó nélkül, holott a mindennapi megélhetésünket erősen befolyásolta? 

Nagyon drága lett az autók fenntartása, mégis rengeteg új autó szaladgál az utakon, és egyre márkásabbak. Az autó státuszszimbólum, sokan áldoznak rá, mert kifelé mutatni kell valamit.

Hiába a rezsicsökkentés, nem érezzük a hatását. Bemegyünk a boltba, egy kis szatyornyi ételért ott hagyunk 10 ezer Ft-ot, amiért 5-6 évvel ezelőtt csak 6 ezer Ft-ot fizettünk. Meg kell venni, hiszen enni kell. Bár a fizetésünk nem lett több, muszáj kigazdálkodni. 

A legtöbben, akik hitelt vettek fel, becsülettel próbálják fizetni, holott duplájára nőtt a törlesztőrészlet. Sokan sajnos nem képesek rá. Mikor mi felvettünk hitelt, megkérdezték, hogy mennyi az a havi részlet, amit ki tudunk gazdálkodni. Megneveztünk egy összeget, ahhoz mérten állították be a futamidőt, stb. Jött a válság, a bankot nem érdekelte, hogy az összeg a duplája annak, amit akkor beállítottak, ki kellett fizetni. Ünnep volt a nap, mikor lejárt a hitel, de kinyögtük, és boldogok voltunk, hogy felszabadult az az összeg, könnyebbek lesznek a hétköznapok, talán tudunk félretenni mondjuk egy nyaralásra. Nem ez történt. Az árak nőttek, jöttek a különböző sarcok a bankoknak, és hitelt ugyan nem fizettünk, mégsem lett olcsóbb az élet, mindent átterhelnek az ügyfelekre, mert akárhogy hangoztatják, nem tudják megakadályozni. Persze a nagy emberek nem veszik észre a különbséget, mert annyi pénzből, amiből ők élnek, nem lehet észrevenni. Ugyanazt a húst, ugyanazt a kenyeret, ugyanazt a szalámit veszem évek óta, mégis sokkal többet fizetek érte. Közben a gyerekek iskolát kezdtek, az iskola is viszi a pénzt. Nos, ennyit arról, miért nyeltünk le szó nélkül minden mást.

Az internet önmagában se nem jó, se nem rossz. Sokan azzal jönnek, hogy rendben, nem jó dolog a netadó, de könyörgöm, tényleg egy ilyen felszínes dolog verte ki a biztosítékot? Mert persze ezeknek az embereknek az internetezés, a számítógép használata felszínes dolog, de ugyanúgy nyomon követik facebook-on az eseményeket, hiszen írják az ilyen kommenteket.....

Attól függetlenül, hogy sokaknak a megélhetése múlik az interneten, van még más is, ami miatt ezt már nem tűrték az emberek. 

Legjobb, ha azon keresztül érzékeltetem, hogy nekem mit jelent az internet. 

Az jelen esetben másodlagos, hogy interneten ismertem meg a férjemet, még akkor, amikor chat-szobák voltak, és nagyon új volt ez az egész dolog mindannyiunknak. 

Ma számomra az internet a világ megismerését jelenti. Ma számomra az internet egy kis elvonulást jelent. Ma számomra az internet a szórakozást jelenti.

Hazamegyünk a munkából, a gyerekek zsibongnak a fülembe egész délután, este. Háztartást kell vezetni (főzés, mosás, takarítás, teregetés, mosogatás), a gyerekekkel le kell ülni tanulni, szinte minden nap, az életünket is kell istápolni, hiszen úgy jó, ha az idegeink nincsenek felborzolva állandóan, szóval muszáj családi életet élni abban a napi 4-5 órában, ami erre marad a munka után, és már este 9 óra van! Gyerekek elcsendesednek, lefekszenek, apa este is dolgozik otthon, mert a munkája megköveteli. Csend van, már nem csörömpölök a tányérokkal, már nem mosogatok. A TV-t bekapcsolom, de nincs benne semmi élvezhető, untat. Bekapcsolom a számítógépet, és lám, szinte minden barátom, ismerősöm ott ül előtte, és tudok velük beszélgetni, eszmét cserélni, viccelődni. Közben megnézem a nap eseményeit, cikkeket olvasok, tájékozódok a világ dolgairól. Hm. kedvem támadt zenét hallgatni. Felveszem a fülhallgatót, és kicsit "kivonom magam a forgalomból". 

Igen, így ismerkedtem meg anno Amerikával, 4 évvel ezelőtt Ázsiával, és még ki tudja, mennyi mindennel fogok megismerkedni. 

Az internet erre képes. 

Az internetadót a szolgáltatók nagy része nem fogja tudni kifizetni, mert nem csak a nagy szolgáltatók léteznek, hanem annál sokkal de sokkal több kis szolgáltató van, akiket emiatt a csőd fenyeget majd jövőre. Mit tudnak tenni, hogy a falvak, a vidék ne maradjon "sötétségbe"? Emelik az áraikat. Vagyis ki fogja megfizetni az internetadót? A szolgáltatók az előfizetők pénzéből. Logikus, nem? 

Nos. Én magamat nem tartom egyáltalán egy felszínes embernek, sőt!!!! Nekem amellett van szükségem az internetre, hogy közben ellátom a családomat, minőségi időt próbálok velük tölteni, de amikor megtehetem, akkor viszont szükségem van arra a pár órára, amikor elvonulhatok, és azt csinálhatok, amit akarok. 

Én valószínűnek tartom, hogy ezzel sok más férfi és nő is így van. Ezt..., ezt a magukra fordított időt érzik most veszélyben. Azt az időt, amibe eddig nem férkőzött be más, csak akit ők engedtek be. Éppen ezért, pártállástól függetlenül csordult túl nagyon sok embernél az a bizonyos pohár.

Persze lehet azt mondani, hogy könyörgöm, van egy csomó más, minőségibb szabadidős tevékenység, amit az ember űzhet. Valóban így van. Számunkra ilyen a csillagászat, ami éjszakai "sport", és speciális körülmények kellenek hozzá. Számomra ilyen még az írás, a regényírás, szerintem az is elég minőséginek mondható. A férjem rendszeresen sportol. Így mondhatom, hogy a minőségi hobbik sem hiányoznak az életünkből. Ugyanakkor mégis gond lenne, és hiányozna, ha amiatt nem tudnánk internetezni, mert nem tudjuk megfizetni. 

 

22 komment

Címkék: internet adó internetadó


A bejegyzés trackback címe:

https://minari.blog.hu/api/trackback/id/tr256846419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

William Kidd 2014.10.31. 09:00:23

Egyetértek a blogban leírtakkal. Nekem is szórakozást, félrevonulást jelent az internet illetve ki tudom elégíteni az információéhségemet , hírek, vélemények stb.

barli 2014.10.31. 09:21:29

Azért volt rossz ötlet, mert tökéletesen rossz irányba mutat. Szembemegy minden trenddel, felesleges és felháborító.
Viktorék ezt nagyon elcseszték, egy egész generációt haragítottak ezzel magukra, valszeg visszafordíthatatlanul. Persze vannak olyanok, akik csak azért tiltakoznak, mert nincs Orbánon sapka, de ez most valami más volt.

Lady Ann 2014.10.31. 09:39:02

Most cikkeznek a dugódíjról (ami szintén elcseszett konstrukció, kb. 2 éve el kellett volna kezdni rendbe hozni a tömegközlekedést, és parkolókat építeni a fizetős zóna köré, hogy ne csak elvegyenek és szívassanak, hanem csak elvegyenek) ez át fog menni, mert örülünk, hogy megúsztuk a netadót. Meg most csak Budapestet érinti, de szerintem meg fog tetszeni másnak is.

2014.10.31. 09:50:05

„Az autó státuszszimbólum, sokan áldoznak rá, mert kifelé mutatni kell valamit.”

Nyilván vannak, akik csak státuszszimbólumot látnak az autóban. Nekem például volt egy öreg járgányom amit nagyon szerettem, de törvényen kívülivé tették. (Fekete matrica, folyamatos rendőri csesztetések, tolós vizsga, és hasonló borzalmak után, egyszerűen kénytelen az ember újítani – Mostmár van egy új(abb) autóm, amit nem szeretek, feleannyira sem megbízható mint a régi, dupla akkora költség a fenntartása, de cserébe legalább nyugodt az életem) Nem minden a rongyrázás.

„akkor viszont szükségem van arra a pár órára, amikor elvonulhatok, és azt csinálhatok, amit akarok.”

Az a „pár óra”, (statisztikák szerint nem is elhanyagolható mennyiségű időről van szó, amit internetezéssel tölt az átlagember) az pont elég lenne ahhoz, hogy elvidd a családodat pl; állatkertbe, vagy ki a ligetbe, és kézzelfogható élményt adj nekik. Meglátogasd azokat a barátokat, akik valóban fontosak, akikkel nem csak az időt múlatod, hanem valóban számíthatsz ha baj van. Észre sem veszed, hogy már minden virtuális körülötted. A nyaralás, a barátaid, az egész életed. A posztoló úgy ábrázolja az internetet, mint az egyetlen alternatívát a teljes, boldog élethez. Holott pont az elszigetelődést, és reménytelen elzárkózást jelenti egymástól, és az élettől. Panaszkodunk, hogy nincs idő semmire, de a legnagyobb gáz, hogy önbeteljesítő módon általában pont az internet/tv miatt nincs idő soha semmire. Bár én sosem voltam függő, ezeket a blogos bejegyzéseket is kizárólag azért teszem, mert naívan hiszem, hogy ezzel egy kicsit tudom formálni általa a világot, de közben szembesülök azzal, hogy ennek a hozzászólásnak a megírásával is sok értékes időt pazaroltam olyan emberekre, akiket nem is ismerek, és akiket valószínűleg nem is érdekel a mondandóm. Ezen igyekszem változtatni. Az internet idővel pont ugyanarra a sorsra fog jutni mint a televízió: egykor opcionális szórakozási, és kikapcsolódási forma mamár reménytelen és beteges függőséget jelent, még akkor is megy a tévé, amikor semmi értékelhető nem megy 150 nonsztop műholdas csatornán. Mindegy csak szóljon az a kib* doboz. Saját családunkban is problémát jelent, mert nem tudunk megúszni egy karácsonyi vacsorát sem anélkül, hogy ne merüljön fel valami celebnek a viselt dolga. Szégyen hogy gyakran többet foglalkozunk velük, mint a saját családunkkal. Na az internet is ilyen. Mamég szórakoztató, késöbb unalmas reménytelen szörfözést jelent egy nagyon is beszűkült világban. Sokkal egészségesebb lenne mindenki, ha az internetet arra használná, amire az ókonzervatív 90-es években: Az Információszerzés istant és leghatékonyabb módszere. Semmi személyes.

„tényleg egy ilyen felszínes dolog verte ki a biztosítékot?”

Igen. Egy végtelenül megbetegített társadalom mérőfoka ez. 25 év alatt kiárulták bagóért az anyaföldet. Mindent eladtak aprópénzért. Mindenféle idegen „kultúra” szivárog befelé, közbiztonság, egészségügy, oktatás már rég nincs. És órákig sorolható tovább, végtelen a lista. Egy olyan országban élünk ami folyamatosan orrba-szájba szopatja a saját adófizető honpolgárait, míg más egészségesebb országokban foggal körömmel védik a nemzeti érdekeket. Beleértve a kultúrát, identitást, vagyont. A politika mamár nem szól másról, csak arról hol mit lehet még ellopni. Sebaj Cirkuszt és kenyeret a népnek! Nos kenyér már nemigen van, de a cirkuszt azt nem engedi a suttyó! Ez az egy ami még képes tömeggé kovácsolni ezt az összetartásra képtelen hordát. Riadó! Riadó! Veszélyben a fészbúk! Veszélyben a cset. Elvonási tünetek! Veszélyben a netezés! Bár a netadóval én sem értek egyet, szégyenletesnek, és rendkívül lehangolónak találom, hogy pont ez –többihez képest jelentéktelen légypiszok- mozgatja meg a tömegeket, amikor találhattunk volna fajsúlyosabb példát is az utcára özönléshez.

vajdasagi 2014.10.31. 10:31:05

@Jankove: Sok mindenben nem értünk egyet, de legfőképp az internet megitélésében: ne azt nézd, hogy Facebook, hanem interneten történik az egyetemista lányok párbeszéde az egyetemmel, interneten értesített a gimnáziuma is a jegyeiről, a banki ügyleteim túlnyomó többsége miatt ma már nem megyek be a bankba, hanem interneten intézem. Azátn van Ügyfélkapu, meg email-en tartom a kapcsolatot a könyvelőmmel, a megrendelőimmel.

Interneten keresztül foglalom a szálodáimat és repjegyeimet. Úgy rendelem a pizzát.

Interneten keresztül szerzem az információim nagy többségét.

Interneten keresztül "Skype"-olok a szüleimmel, rokonaimmal.

És a lista messze nem ért véget. Már ami az internet eddigi felhasználási területeit illeti. És ez mind semmi azokhz képest, amelyek majd csak jönnek a következő évtizedekben.

notC 2014.10.31. 11:27:03

@Jankove: Az úr(?) gondolom az idősebb korosztályt képviseli, örömmel olvastam a hozzászólását, ez is egy vélemény, nem árt tudni, hogy mások másként gondolkoznak.
Csakhogy a világ nem úgy működik MOST mint ahogy hajdan működött. A gyerekek interneten kapják a házit, és ott is adják le. Nem hatpolcnyi enciklopédában keresünk, hanem a sok szobányi enciklopédiával felérő google-ban, és nem csak egy "tudományos" (néha kissé avit) véleményt olvasunk, hanem (web2) számtalan másikat is, olyat is, ami friss és ropogós, nem 100 éves, mint Révai nagylexikona.
Az információ mára értékké vált, az értékért nem keveset fizetünk. Erre plusz költségeket, adót rátenni szerintem sem szerencsés.
Amit a szórakozásról írt szintén hasznos információ (más vélemény), csakhogy annó a világ a szomszéd faluig terjedt, most viszont már országhatárok sincsenek, csak a térképen.
Amit a "suttyóságról" írt, sajnos a fiatalok nevében is vissza kell utasítsam. Teljesen normálisak a gyerekeink, csak épp egy új évszázadot írunk már...
(nem tudom arra emlékszik-e, amikor a lovak helyett autók kezdtek megjelenni a városokban... Szerintem akkoriban lehetett hasonló elégedetlenségeket olvasni az újságban :-)

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.31. 11:34:58

@Jankove:
Speciel én meglehetősen befordult voltam az internet korszak előtt, nekem inkább javította a baráti kapcsolataimat a net.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.31. 11:41:17

@Jankove:
"Saját családunkban is problémát jelent, mert nem tudunk megúszni egy karácsonyi vacsorát sem anélkül, hogy ne merüljön fel valami celebnek a viselt dolga. Szégyen hogy gyakran többet foglalkozunk velük, mint a saját családunkkal. Na az internet is ilyen. Mamég szórakoztató, késöbb unalmas reménytelen szörfözést jelent egy nagyon is beszűkült világban."

Nem, az internet nem ilyen. Ugyanis a műsorszórás jellegzetessége, hogy nincs választási lehetőséged, az van, amit adnak, ha csak unalmas celebműsorok, akkor az. Az interneten meg választási lehetőséged van.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.31. 11:46:00

Plusz hozzáteszem, akik a celebek életéről beszélgetnek, azoknak minden korban megvolt a hülyeség, ami miatt nem a saját életükkel foglalkoztak. Csak a média előtt ez az ismerősök életének kitárgyalása volt.

Etniez 2014.10.31. 12:26:25

" A TV-t bekapcsolom, de nincs benne semmi élvezhető, untat. "

Ezzel különösen egyet kell értsek. Nem értem, hogy mikor és mi történt, de kettő szakadt nyugati civilizáció. Egy részét lekötik a barátokközt-xfaktor-celebagyok műsorok, valakit meg halálra untat.

Nekem konkrétan 3 éve nincs tv előfizetésem és egyáltalán nem hiányzik. És az én korosztályomban egyre több ilyet ismerek. Ki fog halni a tvzés?

2014.10.31. 12:36:45

Legyünk őszinték, Orbán megint ügyesen játszott. A kitiltási ügy kellős közepén bedobta a netadót, ami uralta a közbeszédet, majd egy elegáns mozdulattal visszavonta az egészet..

I_Isti 2014.10.31. 12:48:01

@Jankove: tudod mennyibe kerül egy családi belépő az állatkertbe?

segítek: Családi jegy
Két felnőtt és két (14 éven aluli) gyermek részére
Kiegészítő gyermekjegy minden további gyermeknek: 1300 Ft. 7300 Ft

Ez három gyerekkel csak 8600 ft+perec, kötelező fagyi + közlekedés bőven 10e fölött van...

Balt 2014.10.31. 13:06:31

@vajdasagi: Jankove nyilván sarkít. Én sem értek egyet a netadóval, viszont ez most előhozta belőlem a demagógot: az érdemjegy, banki ügyeltek, adóbevallás stb. talán 1-2 MB adatforgalmat jelent. Családonként. Évente!

Etniez 2014.10.31. 13:27:20

@Balt: Gyerek Youtube-on néz mesét, mert a mesecsatornák tele vannak erőszakkal. 400 mega/mese.

2014.11.01. 13:29:48

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: "nekem inkább javította a baráti kapcsolataimat a net."

Akkor szerintem te nem ismered a barát szó definícióját. Az internetfüggőknél a barát mindenki, aki válaszol elektronikus úton, szerintem meg a barát az, akivel egyrészt tudsz, és szoktál fizikai kontaktusban lépni, másrészt önzetlenül segít "IRL" ha gondod van. Ezért szoktam nevetni azokon akik dicsekedve újságolják hány ismerősük van a fész-en. És? Nekem csak néhány van, de az legalább valódi.

2014.11.01. 13:39:39

@notC: Hát ha „úr” nem is vagyok, de a személyi számom egyessel kezdődik. Az idősebb korosztály relatív, harmincas éveim közepét taposom. A maradiság: olyannyira nem, hogy ráadásul informatikával foglalkozom már több mint 2 évtizede, ez a kenyerem is.
Mégsincs jó véleményem az irányról.

„Nem hatpolcnyi enciklopédában keresünk, hanem a sok szobányi enciklopédiával felérő google-ban”

Ennek a nagy infodömpingnek is megvannak az árnyoldalai, ugyanis igaz hogy mindenről hamar megtalálod a biztos infót, de ugyanakkor megtalálod annak homlokegyenest az ellenkezőjét is. Fogalmad sincs arról melyik infó mennyire autentikus végül azon kapod magad, hogy nem lettél okosabb, mert a sok igazság közöl nem tudod eldöntetni melyiket hidd el.

@vajdasagi:

Itt egyébként valamit félreértettetek, én nem az internet létjogosultságát kérdőjelezem meg, hanem azt, hogy szabad-e a társasélet hagyományos formáit virtuálisra cserélni. Ezt sok ember előszeretettel megteszi, és abban a hitben ringatja magát, hogy kiteljesedett az élete, holott pont az ellenkezője történt. Általában erre az a magyarázat, hogy nincs idő/pénz a barátokra, családra, stb. az interneten viszont mindenki elérhető bármikor. Szerintem ez bullshit, és kifogás. Egyszerűbb elvonultan krampácsolni a billentyűzeten, kifogást gyártani, mint ápolni más emberekkel a kapcsolatot, és valódi élményeket gyűjteni.

2014.11.01. 17:57:56

@notC: Ja és mégegyre szeretnék reagálni:

"csakhogy annó a világ a szomszéd faluig terjedt, most viszont már országhatárok sincsenek"

Régebben az emberek elmentek a szomszéd faluig, mamár az is csoda ha egyáltalán elmennek otthonról, ez is leginkább csak azokra jellemző, akiknek van még munkahelyük, és kénytelenek kimozdulni. Ebben az egész internetezésben az a csapda, hogy bizonyos aspektusban szabadságot ad, csak azt mindenki elfeljti, hogy itt kizárólag virtuális élményekhez juthatsz, ami citrompótlónak egy ideig elmegy, de nem hinném hogy hosszabb távon egészséges dolog. Az internet hasznos dolog, amíg eszköz a kezedben. Hamár az életed, az elég gáz.

minari 2014.11.01. 20:24:23

@Lady Ann: Én történetesen a tömegközlekedési szektorban dolgozom. Most az egész szektor egy gyökeres átalakításon megy keresztül, ami szintén nem a legjobb irányba mutat, tudnék nagyon sok dolgot mesélni. Természetesen egy szót elég lesz említeni: MUTYI! Csak sajnos erről még azok sem tudnak, akik minden nap tömegközlekedéssel járnak, mert nem kommunikálják...

minari 2014.11.01. 20:50:50

@Jankove: Üdvözöllek! Értem a nézőpontodat, de hidd el, hogy nálunk pontosan úgy működik a dolog, ahogy leírtam. Persze azt is értem, hogy miért pont az én blogom indított arra, hogy összeszedd a gondolataidat ezzel kapcsolatban. Nekem azok a dolgok, amiket leírtál, nem hiányoznak az életemből. Pontosabban szólva: a gyerekeimet és a családomat este 9 után már nem igazán tudom elvinni az állatkertbe, de leginkább sehova, mert nekik akkor már ágyban van a helyük. A barátnőm Sopronban lakik, én Győr mellett, így sajnos nem tudunk túl gyakran találkozni személyesen, bár egy ideig próbáltuk a havonta találkozást, de az élethelyzetünk nem olyan, hogy ez most működne, így interneten tartjuk a kapcsolatot, nap mint nap. Szó szerint mindent tudunk egymásról. Vannak olyan barátaim is, akikkel viszont minden nap együtt vagyok, személyesen találkozunk, és este folytatjuk az eszmecseréket a facebook chaten.
Igen, vannak árnyoldalai, és az is tény, hogy az internet használatához is kell némi intelligencia.
Szóval visszatérve! Egyáltalán nem felesleges leírnod a véleményedet, mert láthatod, hogy gondolatokat ébresztett másokban is.

vajdasagi 2014.11.03. 13:32:12

@Jankove: Az internet a jövőnk, akár jobb lesz az, akár rosszabb az internet által. Nem lehet megállítani, mint ahogy az evolúciót sem. És pontosan úgy, mint az evolúciónál, itt sem tudhatod, hogy "jó" vagy "rossz" lesz a vége. Csupán elkerülhetetlen.

Tanuljunk meg élni ezzel, kiaknázni az előnyöket. Nyilván hátránya is lesz bőven.

De megpróbálni megállítani, az egy szélmalomharc lenne.

Megadóztatni: az meg veszedelmes. Pont a jövőnket akadályozzuk újabb adóval. Nonszensz. Már úgyis fizetem az államnak az ÁFÁ-t az internethasználatért. A szolgáltató meg nyereségadót fizet. Legyen a kapzsi és korrupt államnak elég ennyi. Építsünk kevesebb stadiont.
süti beállítások módosítása